Следвайте Гласове в Кандидата за министър-председател трябва да е излъчен от

...
Следвайте Гласове в Кандидата за министър-председател трябва да е излъчен от
Коментари Харесай

Христо Иванов: Кандидатът за министър-председател трябва да е излъчен от ПП

Следвайте " Гласове " в 
Кандидата за министър-председател би трябвало да е излъчен от мандатоносителя " Продължаваме промяната ". Сериозният диалог за третия мандат ще стартира, откакто забележим по какъв начин ще се развият нещата с втория. За нас действителният късмет за държавно управление е точно с втория мандат. 

С тези думи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов отхвърли концепцията Надежда Йорданова от Демократична България да е претендент за министър председател на съдружен кабинет на неговата коалиция и " Продължаваме промяната ". Както заяви " 24 часа " концепцията премиерското място да бъде отстъпено на някогашната правосъдна министърка е била обсъждана в редиците на " Промяната " като опция да се притегли по-широка поддръжка.
В ефира на " Тази заран " по БТВ съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов посочи, че " Промяната " размислили и ще създадат опит за кабинет с втория мандат поради обстоятелството, че България има потребност от държавно управление.
Нито една настройка в този накълцан парламент няма да е устойчива, само че все пак Иванов счита, че би трябвало да се беседва с всички партии, които не слагат под подозрение евроатлантическата ориентировка на страната. 

„ Ще би трябвало да се постараем да сглобим тим отвън най-острите политически борби. “ Това коментира председателят на „ Демократична България “ Христо Иванов.
„ Трябва да се търси подобен кабинет, който да е отвън кръга на политическите сили, които ще застанат зад него, тъй като това явно аритметично не може да бъде задоволително. Ние ще би трябвало да се постараем да сглобим един тим, който да бъде малко отвън най-острите борби и разграничителни линии. Ако ги пренесем върху кабинета, той няма да бъде определен “, счита Иванов.
Той разяснява, че водачите би трябвало да останат в Народното събрание.
„ Там от една страна би трябвало да остане борбата. От друга страна пък ще би трябвало ние да поемем отговорността да търсим, макар борбата, някакви допирни точки и то на ежедневна база. При неналичието на устойчиво болшинство се видя, че отиването в другата прекаленост, при която хора, които нямат политически опит, влизат с летящ старт на най-високото равнище. Те има своите позитиви, тъй като те са упованието за ободряване, само че в същото време основава избрани проблеми “, сподели още Христо Иванов.
Той съобщи, че имат политическа отговорност да търсят формула за кабинет и че водят диалози през цялото време. Според него би трябвало да се беседва с всички системи виновни политически сили, които „ не слагат под подозрение евроатлантическата ориентировка “.
Отботър на " Промяната " ще би трябвало да е отвън най-острите борби и водачите би трябвало да останат в Народното събрание, разяснява Иванов дали ще заеме министерски пост в бъдещото препоръчано с мандата на " Промяната " държавно управление. 
 


Източници: бТВ, " 24 часа "
 
 
 
15 Дек 202252114 Дек 202231314 Дек 202246314 Дек 2022112314 Дек 2022161614 Дек 20221696КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани14 Дек 202219409 Дек 202264908 Дек 202287124 Sep 20223406
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР